5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının öbür bölgelere yayılmasını mâni olmak dâhilin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu kapılar kök olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan başlamak üzere iki gruba ayrılır.

Özel laboratuvarlarda test edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Esrar ve sızdırmazlık özelliği olan baplar sebebiyle ivedili durumlarda binanızın eminğini sağlayabilirsiniz.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve duman sızdırmaz özellikleri sarhoş olmak zorundadır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle de muhteşem binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Dolgular Yangın Kapısı ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan ivedi konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tamlık kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran muayyen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, diğer yangın bapları kabilinden bina emniyetliği tasarının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, tehlikee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene altına kızılınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Toplum arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı Yangın Kapısı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek sinein tıklayın.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında duman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Selam, Yarım sandık yangın kapılarımıza ait çizim Yangın Merdiveni Kapısı bilgilerinı adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Hürmetlarımızla

Report this wiki page